Синдикат полицијских органа БиХ послао допис Предсједништву БиХ: Џаферовић и Комшић нису испунили обећања

Д. М.
Синдикат полицијских органа БиХ послао допис Предсједништву БиХ: Џаферовић и Комшић нису испунили обећања

САРАЈЕВО - Синдикат полицијских органа БиХ послао је јуче допис члановима Предсједништва БиХ у којем су изразили посебно незадовољство понашањем бошњачког члана Предсједништва Шефика Џаферовића и члана Предсједништва из реда хрватског народа Жељка Комшића, зато што им, како су навели, нису испунили обећања.

У допису су напоменули да су посљедњи протест испред Парламента БиХ одржали половином прошлог мјесеца након што је Предсједништво БиХ приједлог буџета за ову годину вратило на дораду Савјету министара уз, како су навели, сугестију да се не допусти враћање основице њихове плате из 2012. године.

- О свим овим проблемима смо упознали вас, господине Комшићу и вас, господине Џаферовићу, на састанцима који су одржани током октобра и новембра 2019. године. Обећали сте нам да ћете се заузети за побољшање статуса запослених у полицијским органима, те истакли да је недопустиво да полиција на државном нивоу буде мање плаћена од полиције на нижим нивоима власти - наводи се у допису.

Драган Крвавац, предсједник Синдиката полицијских органа БиХ, који чине службеници СИПА, Граничне полиције и Дирекције за координацију полицијских тијела, каже за “Глас Српске” да полицијски службеници траже од чланова Предсједништва БиХ само да испуне дата обећања.

- Тражимо да барем кроз враћање основице за обрачун плате за 2021. годину врате минимум достојанства полицијским службеницима који брину о њиховој безбједности, чувају границе и спроводе криминалистичке истраге и хапшења упркос свим проблемима и пандемији вируса корона - каже Крвавац.

Он додаје да полицијским службеницима не преостаје ништа друго него да поново организују протесте, јер након протеклих протеста нико од званичника није одговорио на њихове захтјеве.

- Размишљали смо о ступању у штрајк, али смо закључили да би тиме били оштећени само обични грађани, који су најмање криви за нашу ситуацију - каже Крвавац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана