Син генерала Новака Ђукића за “Глас Српске”: Сада је јасно да мој отац са злом у Тузли нема ништа

Дарко Момић
Син генерала Новака Ђукића за “Глас Српске”: Сада је јасно да мој отац са злом у Тузли нема ништа

Бањалука - На суђењу мом оцу није било свједока, топова, ни гелера, достављени су топнички дневници да није било гађања тог кобног дана и није било никаквих доказа за било шта, али то ништа није вриједјело судијама које су поклониле вјеру исконструисаним налазима вјештака Берка Зечевића, чије лажи могу проћи само на Суду БиХ, каже за “Глас Српске” Давор Ђукић, син генерала Војске Републике Српске Новака Ђукића који је пред Судом БиХ осуђен на 20 година затвора због злочина на Тузланској капији.

Он истиче да је ријеч о вјештаку код којег постоје два кратера од једне гранате, за којег могу да остану читаве и непомјерене лутке у излогу тик поред експлозије граната, а да од те исте гранате погине 71 лице и буде рањено више од 150 особа.

- Бројне су његове лажи, на које је указано, али које правосуђе уопште не интересују. На све то су указали међународни експерти који су инсистирали на подношењу кривичне пријаве против Зечевића, увидјевши до које мјере иду његове преваре - каже Ђукић, коментаришући јучерашње писање “Вечерњих новости” које су објавиле детаље из коначног експертског извјештаја око 400 стручњака разних профила из Србије, БиХ, Чешке, Словачке, Француске и Израела, који су од 2014. године радили на анализи терористичког напада на Тузланској капији.

У извјештају се наводи да на Тузланској капији 25. маја 1995. није експлодирала граната испаљена од стране Војске РС са Озрена, како је исконструисано пресудама Суда БиХ против генерала Новака Ђукића, већ је у питању симултана терористичка експлозија која је најсличнија нападу који је годину дана касније изведен на војну базу САД у Дахраму у Саудијској Арабији.

- Захваљујући подршци институција Српске и Србије на војном полигону у Никинцима су извршене експертизе од стране најбољих свјетских стручњака и сви су били сагласни да граната топа 130 милиметара ни у једном случају није могла да експлодира на тргу Капија у Тузли и да генерал Ђукић нема са тим злом ама баш ништа - каже Давор Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана