Шешић: Дејтонска Српска да буде црвена линија

Срна
Foto: К3

БАЊАЛУКА- Члан Извршног одбора СП Давор Шешић сматра неопходним да сви политички субјекти у Републици Српској постигну џентлменски договор о томе шта ће говорити у предизборној кампањи и да се сагласе да је дејтонска Република Српска – национални интерес и црвена линија испод које се не иде.

“Међусобна оптуживања не доносе никакве политичке поене, него штете стабилности Републике Српске. Овакав договор може бити усмени или још боље да се постигне у писаној форми, а њиме би било дефинисано шта се не смије дирати у Српској”, рекао је Шешић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, то што је недодирљиво би требало да представља уставни поредак како га предвиђа Устав Републике Српске, а то је територијални интегритет Српске.

Шешић је подсјетио да се често код Бошњака и Хрвата може видјети такав један усаглашен став, без обзира на њихову међусобну подијељеност.

Он је оцијенио да је предизборна кампања, иако званично почиње тек за неколико седмица, у пуном јеку јер се готово свакодневно чују тешке ријечи и оптужбе међу српским политичарима, па је потребно да се снизе тензије.

“Посебно су тешка оптуживања да једни или други раде против интереса Републике Српске или да раде за неке друге организације или земље. Такво оптуживање није добро”, рекао је Шешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана