Шеранић: Лица у карантину треба да буду одговорна

Срна
Шеранић: Лица у карантину треба да буду одговорна

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио је данас да лица која бораве у карантинима треба да буду одговорна и да тамо издрже 14 дана да би се спријечило ширење вируса корона.

“Комфор и интерес појединца никада неће бити стављен изнад јавног здравља”, рекао је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да није лако бити у карантину, као ни у кућном карантину, те да очекује од грађана да се понашају одговорно као и до сада.

Сви људи који су тренутно у карантину биће истестирани прије него што напусте карантин и укључе се у локалну заједницу, рекао је Ален Шеранић, министар здравља у Влади РС.

“Уколико се појави потреба за тестирање у самом карантину биће испоштована”, додао је Шеранић.

Рекао је да је до прије неколико дана обављено око 400 тестирања на граничним прелазима и да су сви били негативни, те да су зато одлучили да се људи са граничних прелаза у изолацију упућују без тестирања.

Шеранић је похвалио раднике у Студентском центру и Ђачком дому у Бањалуци, који, како је истакао, дају велики допринос у борби против вируса корона.

“Желим да похвалим раднике у Студентском центру и Ђачком дому. Има радника који нису обучени за ове послове али су добровољно дошли. То су људи који дају огроман допринос овоме”, рекао је Шеранић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана