Шеранић: Коначно ће бити отклоњене препреке и омогућена набавка кисеоника

Срна
Шеранић: Коначно ће бити отклоњене препреке и омогућена набавка кисеоника

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће коначно бити отклоњене препреке и омогућена набавка кисеоника за здравствене установе у Српској.

О стању у испоруци кисеоника јавним здравственим установама у Републици Српској сутра би на посебној сједници требало да расправља Народна скупштина Српске.

У оквиру ове тачке су и двије подтачке - Информација о проблемима у вези с испоруком кисеоника одговарајућег квалитета и концентрације прописане за лијек јавним здравственим установама у Српској у вријеме ванредне ситуације, али и Приједлог закона о лијековима и медицинским средствима Српске, у којем је кључно оснивање републичке Агенције за лијекове и медицинска средства.

Шеранић је навео да ће тиме бити отклоњене административне препреке Агенције за лијекове БиХ и коначно омогућена набавка адекватног кисеоника за здравствене установе у Српској.

"Тежња је била да и постојећи закон, који је упућен у Скупштину, буде на неки начин усаглашен са директивама саме европске комисије, али и да што мање ремети тржиште да бисмо, прије свега, привредним субјектима дали могућност да нормално функционишу и раде, како бисмо обезбиједили све оно што је потребно за наше пацијенте у наредном периоду", рекао је Шеранић за РТРС.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана