Селмо Цикотић се изјаснио да није оштетио буџет БиХ за 9,7 милиона КМ

Г.С.
Селмо Цикотић се изјаснио да није оштетио буџет БиХ за 9,7 милиона КМ

САРАЈЕВО - Министар безбједности БиХ Селмо Цикотић пред Судом БиХ данас се изјаснио да није крив по оптужници Тужилаштва БиХ да је за вријеме мандата на позицији министра одбране оштетио буџет БиХ за око 9,7 милиона КМ и прибавио имовинску корист другима у вишемилионском износу.

Он је своје изјашњење дао у присуству свог адвоката Фахрудина Ибришимовића.

Према наводима Тужилаштва БиХ, Цикотић се терети да је од 2009. до 2011. године, обављајући функцију министра одбране, злоупотријебио службени положај тако што је незаконито погодовао купцу на штету министарства којим је руководио, приликом плана, извоза и продаје вишкова застарјелог наоружања, муниције и војне опреме.

"У оптужници се наводи да је оптужени потпуно незаконито и мимо законске процедуре, без обавјештавања својих замјеника, као и Предсједништва БиХ, извршио измјене уговора, након чега је фирма Scout из Загреба, умјесто застарјелог оружја и муниције, које је било предвиђено за отпис и продају да би се смањили трошкови чувања и складиштења, измјенама уговора извозио оружје и муниција вишег квалитета и потражње на тржишту и тиме оштетио буџет БиХ за 9,7 милиона КМ, као и другима прибавио материјалну корист у вишемилионском износу", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Цикотић је оптужен да је, искористивши свој службени положај, својим радњама проузроковао штету по буџет БиХ и прибавио другоме имовинску корист у великом износу, чиме је починио продужено кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана