Селаковић: Повеља Уједињених нација абецеда међународног права

Срна
Селаковић: Повеља Уједињених нација абецеда међународног права

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић оцијенио је да је Повеља УН, која је усвојена на данашњи дан прије 76 година, устав међународне заједнице и абецеда међународног права.

Он је на Дан оснивања УН нагласио да све нације, велике и мале, морају да уживају једнака права и достојанство, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

-Историја нас учи, а Повеља УН опомиње, да само поштовањем циљева и принципа на које смо се сви заједно обавезали можемо изградити свет какав желимо – свет заснован на сувереној једнакости свих држава - навео је Селаковић.

Према његовим ријечима, то је свијет у којем се сви спорови рјешавају мирним путем, поштује територијални интегритет сваке државе и заједно ради на унапређењу социјалног и економског напретка свих народа.

-Повеља УН је правни императив којим се регулишу међународни односи, а Србија доследно следи правила и принципе садржане у њој - закључио је Селаковић.

Из Министарства споољних послова Србије најавили су да ће поводом Дана УН вечерас у Београду плавом бојом бити освијетљени Палата Албанија, Народна Скупштина Србије, Мост на Ади и Бранков мост.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана