Селак: У Народној скупштини исказано јединство, пријетњама се не постиже много

Срна
Селак: У Народној скупштини исказано јединство, пријетњама се не постиже много

БАЊАЛУКА - Посланик Независног клуба посланика СП у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак указао је на јединство представника српског народа које су исказали у парламенту Српске у вези са Уставним судом БиХ и оцијенио да се пријетњама не може много постићи.

Селак је рекао да жели да вјерује да је међународна заједница опредијељена за дијалог и за рјешавање ове те спречавање будућих политичких криза у БиХ.

Према његовим ријечима, Република Српска, њене институције и њени представници у заједничким органима ниједним потезом нису изазвали кризу.

Селак је истакао да закључци Народне скупштине представљају адекватан политички одговор на очигледне провокације с циљем подизања тензија и даље блокаде БиХ.

- Сматрам да смо у досадашњем периоду били веома јасни о питању урушавања надлежности Српске, прегласавања и пријетњи. Република Српска је, прије свега, опредијељена за напредак, сарадњу и дијалог, а посљедње што желимо је да се бавимо политикама из прошлости и носиоцима таквих политика који још нису одмакли од деведесетих - истакао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана