Селак: Република Српска мора бити мјесто одлучивања

Срна
Селак: Република Српска мора бити мјесто одлучивања

БАЊАЛУКА - Предсједник СПС-а Горан Селак изјавио је да се сва питања која су у надлежности Републике Српске морају рјешавати искључиво у Српској, а не у Сарајеву, или било којем другом мјесту.

-Илузорне су идеје да партије из Републике Српске које нису добиле већинску подршку народа треба да формирају власт на нивоу БиХ на исти начин на који је изабран ЦИК. Јасне су интенције СДА, која недвосмислено жели да увуче подобне у власт, како би и даље блокирали значајне пројекте у Српској, али и умножили политичке притиске на Српску -  изјавио је предсједник СПС-а за Срну.

Нагласио је да СПС не подржава никаква квази партнерства проистекла из сарајевске чаршије, а која се тичу избора српских делегата у Дом народа, те осуђује било какве притиске на посланике Народне скупштине, који су једини легитимисани да изаберу српске делегате.

-У свакој нормалној држави власт формирају изборни побједници. Република Српска припада тој групи земаља и свједоци смо да процес формирања власти у Српској напредује одлично. Надам се да ће тако бити и на нивоу БиХ, јер само изборни побједници, са кредибилитетом који посједују, могу одговорно према свом народу вршити власт - закључио је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана