Селак: Неприхватљива изетбеговићева стигматизација Срба

Срна
Селак: Неприхватљива изетбеговићева стигматизација Срба

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске (СПС) Горан Селак најоштрије је осудио тезу лидера СДА Бакира Изетбеговића о Србима као лошима, истичући да је у том смислу неприхватљива генерализација и стигматизација било којег народа.

 “Поготово ако имамо у виду не тако давну историју Срба и других народа који су били жртве масовних прогона и страдања што је било посљедица управо таквих ужасних генерализација”, навео је Селак.

Он је оцијенио да су Срби народ који је кроз своју историју, па и у скорије вријеме, прошао веома тешка искушења и страдања, саопштено је из СПС-а.

“Ожиљци тих страдања присутни су и живи у готово свим српским породицама".

Он је додао да су лицемјерни сви позиви на суживот и изградњу другачије будућности у БиХ оних који Србе доживљавају на начин како је то у својој изјави навео Бакир Изетбеговић.

“Нема будућности засноване на мржњи, а Изетбеговић је овим показао да је мржња у основи његове политике”, закључио је Селак.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су Срби лош народ. Недавно је и министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана