СДС-овци у Теслићу испробали скенирање

Д. М.
СДС-овци у Теслићу испробали скенирање

Теслић - Предсједништво Српске демократске странке и званично је потврдило да ће изборна скупштина ове странке, на којој ће бити биран нови лидер, бити одржана 30. јуна у Бањалуци, потврђено је за “Глас Српске” из ове странке.

Према тврдњама нашег саговорника из Предсједништва СДС-а, актуелни лидер Вукота Говедарица и потпредсједник за херцеговачку регију Драган Ћузулан тражили су да изборна скупштина буде одржана 5. јула.

- Међутим, већина чланова страначког предсједништва била је против тога и као коначни датум је званично одређен 30. јун - каже наш саговорник.

Када је ријеч о унутарстраначким изборима у овој странци, најинтересантији потез до сада десио се у суботу на изборној скупштини теслићког СДС-а, који је једногласно потврдио кандидатуру свог досадашњег лидера Милана Миличевића за шефа странке. За новог лидера СДС-а у Теслићу изабран је актуелни шеф Клуба одборника у локалној Скупштини Милан Касаповић, а оно што је интересантно је да је током гласања као контролни механизам промовисано скенирање гласачких листића.

Симболично, скенирање листића је притиском на тастер покренуо Милан Миличевић, који је изјавио да транспарентност у гласању треба да буде будућност изборног процеса у РС и БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана