СДС и ПДП заједно излазе на локалне изборе

Срна,Анадолија
СДС и ПДП заједно излазе на локалне изборе

БАЊАЛУКА - Предсједници СДС-а Мирко Шаровић и ПДП-а Бранислав Бореновић поручили су након данашњег састанка у Бањалуци да у што већем броју локалних заједница желе имати једног заједничког кандидата на локалним изборима у октобру.

Шаровић је најавио да ће за извјесно вријеме овај договор бити формализован у споразум и најавио да ће тражити друге политичке субјекте који би жељели да се придруже овом блоку. Он сматра да опозиција у Бањалуци, али и широм Српске, треба имати само једног кандидата на предстојећим локалним изборима.

- То је порука за СДС, ПДП и све друге који желе срушити постојећу власт у Бањалуци. Подржаћемо кандидата који има највише шанси да побиједи- рекао је Шаровић.

Што се тиче Бијељине, коментаришући контакте градоначелника Миће Мићића са СНСД-ом, предсједник СДС-а је казао да његова странка мора имати свог кандидата, који не може бити, како је навео, "ни наш ни њихов".

- Мора да буде само СДС-ов. То је потпуно јасно. Не можемо градити сарадњу на лошем. Ако би се Мићо Мићић искупио и признао да је много погријешио, онда би тек могли разговарати. Овдје се ради о концепту, а не о појединцу. Нема компромиса са СНСД-ом у Бијељини. Желимо само 100 одстотног кандидата СДС-а - навео је Шаровић.

Упитан да ли се преговара о преласку Милана Радовића, који је недавно напустио ДНС у СДС, Шаровић је рекао да би било веома корисно за ту странку и опозицију да Радовић буде дио опозиције и да би био веома задовољан уколико би он прешао у СДС.

Бореновић је потврдио Шаровићеве ријечи о јасном договору да опредијељење опозционих странака на челу са СДС-ом и ПДП-ом буде један кандидат за начелника и један кандидат за градоначелника у што већем броју локалних заједница.

- Један кандидат за градоначелника Бањалуке треба окупити све политичке партије које гледају једнако на стање у Бањалуци и у Републици Српској. Знате да је Градски одбор ПДП-а кандидовао Драшка Станивуковића. Младен Иванић дефинитивно неће бити кандидат како се спекулише. Желимо да дефинишемо стратегију са циљем једног кандидата СДС-а, ПДП-а и ширег круга политичких странака који ће подржати и окупити цијелу опозицију, али и све људе који желе промјене у локалним срединама - истакао је Бореновић.

Он сматра да је важно рашчистити неке ствари и "знати ко је и ногама и главом у СДС-у и ПДП-у" и како каже "на страни Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана