СДА Сарајево: Звиздић износи неистине о странци

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Кантонални одбор (КО) СДА Сарајево саопштио је да потпредсједник ове странке Денис Звиздић износи нетачне тврдње о СДА и да се служи идентичним тврдњама као сарајевска "Седморка" и да свјесно нарушава углед странке.

У СДА Сарајево су истакли да су затечени чињеницом да високопозиционирани члан СДА износи нетачне тврдње о СДА у јавности, због чега су, како су навели, дужни  да га демантују.

- Звиздић пореди потпуно неупоредиво, односно резултате локалних с општим изборима. Нетачна је тврдња да је СДА у Сарајеву на изборима 2020. освојила 45.000 гласова, тај број је најмање 47 500, при чему још нису избројани гласови поштом и дио гласова које су прикупили мобилни тимови. Нису избројани ни сви гласови с редовних бирачких мјеста, што сугерише да би по броју гласова СДА могла имати скоро једнако гласова као и 2012. године – истакли су у саопштењу.

Додали су да није тачна тврдња Звиздића да је СДА у односу на прошле локалне изборе освојила "скоро 20 вијећника" мање.

- СДА је прије четири године, када Денис Звиздић није био предсједник Кантоналног одбора СДА, имала 99 вијећника, а сада ће имати најмање 83, а врло могуће и више. То је 14, 15 или 16 мање, а не 20 како тврди Звиздић. Када је он водио КО СДА Сарајево, СДА је освојила 75 вијећничкик мјеста у Кантону Сарајево што је 13 мање него 2008. године када их је имала 88 и кад Звиздић није руководио процесима – истакнуто је у саопштењу.

Додато је да СДА има једно начелничко мјесто мање у односу на 2012. годину те да у 2012. години, као ни током цијелог мандата Дениса Звиздића као предсједника КО СДА Сарајево, нису постојале странке које су данас активне на политичкој сцени и у борби за гласове и вијећа у Сарајеву.

-  Тврдња да је "СДА на овим локалним изборима на већини изборних мјеста у Сарајеву добила мање гласова него што је отјерано љекара са КЦУС-а", је приземна, злонамјерна, нетачна, тенденциозна и непримјерена у толикој мјери да ју је бесмислено и коментисати – навели су у КО СДА.

Кантонални одбор СДА Сарајево, "с обзиром на ове чињенице, позива потпредсједника СДА Дениса Звиздића да престане у јавности одржавати приватне колегијуме с људима који извана руше СДА, приликом чега износи нетачне или фризиране податке и тиме штети властитом угледу као и странке".

- Жалости да се високопозиционирани члан СДА, у својим интересним борбама, користи идентичним лажним тезама као и странке и појединци чија је једини програм удар на СДА и рушење СДА – истакли су у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана