СДА: Нермин Никшић мора поднијети оставку

Срна
СДА: Нермин Никшић мора поднијети оставку

САРАЈЕВО - Из СДА је саопштено да, након покретања истраге по налогу Тужилаштва БиХ против руководства локалног СДП-а у Сребреници због изборних превара, очекују да истражни органи санкционишу одговорне на челу са Бегом Бектићем, а предсједник СДП-а Нермин Никшић, уколико има имало части, да поднесе оставку, јер је управо он именовао Бектића за повјереника СДП-а у Сребреници.

"С обзиром на то да ово није издвојен инцидент већ кулминација дугогодишње и системске политике СДП-а у Републици Српској, те да Сребреница има највиши државни и национални значај, пуну одговорност за ово што се десило мора сносити лично Нермин Никшић", наводи се у саопштењу СДА.

Из СДА наводе да је "лицемјерно што СДП најављује да ће сада искључити кривце, јер Никшић и руководство СДП-а нису предузели ништа, а упорно су упозоравани кроз бројне медијске написе о томе шта њихови људи раде у Сребреници".

Предсједништво СДП-а БиХ распустило је данас Општинску организацију ове странке у Сребреници и искључило из партије предсједника ове организације Бегу Бектића.

Из СДП-а наводе да је одлука донесена на основу информација о томе да је Бектић учествовао у малверзацијама у изборном процесу у Сребреници, чиме је, како кажу, неповратно нарушио углед странке у Сребреници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана