СДА: На сцени државни удар и прогон Бошњака

Срна
СДА: На сцени државни удар и прогон Бошњака

САРАЈЕВО - Странка демократске акције /СДА/ оцијенила је данас да је задржавање премијера Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадила Новалића у просторијама Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ доказ да је "Тужилаштво задужено само за прогон Бошњака и да је на сцени покушај државног удара".

СДА сматра да задржавање Новалића у просторијама Сипе отворило низ питања и нарушило кредибилитет истраге покренуте у афери "респиратори".

У саопштењу се наводи да је СДА од почетка тражила да правосуђе хитно и темељно истражи овај случај, али да је Тужилаштво показало да нема тај циљ.

"Од самог почетка селективним објавама прикупљене документације и доказа Тужилаштво је показало да им је једина намјера дискредитовати премијера ФБиХ и по сваку цијену га увући у аферу", наводи се у саопштењу из СДА.

СДА тврди да се кључна ствар која јасно доказује ту тврдњу догодила када су из истраге изостављени сви небошњачки кадрови односно кадрови ХДЗ-а - замјеник премијера и командант Федералног штаба Цивилне заштите, министар здравства и директор Завода за јавно здравство, који су директно учествовали у процедури набавке.

"Овдје је ријеч о добро смишљеној и координираној акцији, са свим елементима државног удара, чији је једини циљ да се елиминишу премијер и СДА, односно бошњачки фактор, те да ХДЗ преузме контролу унутар Владе и над животом људи у ФБиХ", тврде из СДА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана