Савјет родитеља не жели да се настава у "Рибникару" заврши 2. јуна: "Деца плачу за својом школом"

Г.С.
Савјет родитеља не жели да се настава у "Рибникару" заврши 2. јуна: "Деца плачу за својом школом"

БЕОГРАД - Савjет родитеља ОШ "Владислав Рибникар" у Београду саопштио је данас да је против иницијативе да се школска година заврши 2. јуна за дјецу која желе да иду у школу.

 Предсједник Савета родитеља Игор Ђорђевић истакао је у саопштењу да је у понедјељак наставу похађало преко 800 ученика у обје смјене и да је тај број у благом повећању од првог дана повратка у школу.

Савјет је упутио саопштење, јер желе да се чује "легитиман" глас родитеља да школска година неће бити завршена 2. јуна и да неће бити претворена у Меморијални центар, као и да дјеца неће бити трајно премјештена на нову локацију.

Представници родитеља су навели да су дубоко погођени информацијама објављеним јуче у медијима, а без потврде о вјеродостојности истих  и да су се обратили  државним органима са дописом и захтјевима.

"Савет родитеља ОШ "Владислав Рибникар" захтева од државних органа да омогуће да за све ученике који то желе, наставна школска година у ОШ 'Владислав Рибникар' траје по плану рада школе и школском календару у објекту наше школе. Савет родитеља је апсолутно против иницијативе да се школска година заврши за сву децу, која желе да иду у школу, 02. јуна 2023. године", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, Савет родитеља инсистира на потпуном испуњењу свих захтјева које је усвојио Савјет родитеља на сједници 09. маја, укључујући и хитну реконструкцију школе без промјене намјене објекта, уз апсолутну подршку иницијативи да се обиљежи сјећање на жртве.

"Захвални смо Влади Србије на досадашњем ангажовању на испуњењу наших захтева и очекујемо брзо решавање осталих. За сваки евентуални будући захтев који се тиче промене начина одржавања наставе у ОШ 'Владислав Рибникар' неопходно је консултовати Наставничко веће и Савет родитеља. Савет родитеља даје пуну подршку наставном кадру ОШ 'Владислав Рибникар'", стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана