Савјет министара усвојио информацију о састанку пододбора између ЕУ и БиХ

Срна
Савјет министара усвојио информацију о састанку пододбора између ЕУ и БиХ

САРАЈЕВО - Савјет министара данас је на ванредној телефонској сједници усвојио информацију Дирекције за европске интеграције о одржавању петог састанка Пододбора за саобраћај, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ.

На сједници је усвојен документ за расправу за овај састанак, који ће бити одржан 20. маја путем онлајн платформе, те је дата сагласност на приједлог састава делегације БиХ, а усвојено је и више радних закључака с циљем његове квалитетније припреме, саопштено је из Савјета министара.

Предсједавајући делегације БиХ Мирза Хујић из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара биће на располагању медијима за питања у вези са овим састанком.

На данашњој сједници измијењена је ранија одлука о именовању представника Савјета министара у Интерресорну радну групу за измјену изборног законодавства БиХ.

За члана Интерресорне радне групе именован је замјеник министра спољних послова Јосип Бркић умјесто раније именованог министра финансија и трезора Вјекослава Беванде.

Бркић и раније именовани чланови - министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац и замјеник министра за људска права и избјеглице Џевад Махмутовић ће, као представници Савјета министара, учествовати у раду ове радне групе, заједно са представницима оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана