Савез за промјене пуца због фотеља

Жељка Домазет
Савез за промјене пуца због фотеља

Сарајево - Расподјела позиција у Савјету министара БиХ пољуљала је односе између странака које су на изборима наступиле у склопу Савеза за промјене, али и унутарстраначке односе.

Након договора са партнерима из ФБиХ многи су остали незадовољни расподјелом ресора, али и избором људи који ће их водити. Осим тога, за позиције замјеника министара још се воде битке. Позиција замјеника министра цивилних послова припала је НДП-у, док ће замјеници министра одбране и за људска права и избјеглице бити из СДС-а. Министарство иностраних послова добио је ПДП, а министар ће бити генерални секретар ове странке Игор Црнадак. Министарство спољне трговине и економских односа водиће Мирко Шаровић, а Министарство безбједности Драган Мектић.

Саговорник "Гласа Српске" из СДС-а каже да расподјела позиција није коректна.

- ПДП је добио највише. Та странка нема ниједног посланика, ни делегата у Парламенту БиХ, а добила је позицију министра и то ни мање, ни више него иностраних послова. Поред тога, Игор Црнадак није адекватно рјешење за шефа дипломатије ако се не рачуна да ће и тај посао радити предсједавајући Предсједништва БиХ и његов страначки шеф Младен Иванић - каже наш саговорник.

Додаје да Црнадак не говори стране језике и да нема никаквог дипломатског, нити искуства на руководећим функцијама у државном апарату.

- Све чешће се у ПДП-у може чути да је Црнатку та позиција дата да би се стишале страсти у странци - тврде наши саговорници.

Из СДС-а на позицију замјеника министра одбране рачуна Мирко Околић, а на мјесто замјеника министра за људска права и избјеглице Радмила Митровић. ...

 

 

Опшитније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана