Савез логораша: Пријава против људи који се лажно представљају као представници општинских удружења

Срна
Савез логораша: Пријава против људи који се лажно представљају као представници општинских удружења

БАЊАЛУКА - Предсједништво Савеза логораша Републике Српске поднијеће кривичну пријаву против групе људи који се лажно представљају као представници општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Котор Вароша, Вишеграда и Лакташа, изјавио је предсједник Савеза Анђелко Носовић.

- Поднијећемо кривичну пријаву против ових људи због њиховог лажног представљања у јавности и одржавања лажних сједница те због злоупотребе лога и назива Савеза логораша Републике Српске - рекао је Носовић.

Он тврди да ова група људи брани искључиво лични интерес и бенефите које су 20 година остваривали у име Савеза логораша Републике Српске, те да ни у ком случају не раде у интересу логораша и удружења која наводно представљају.

- Ново руководство Савеза логораша Републике Српске препознало је лоше намјере ове групе људи и неће им дозволити да нарушавају углед и постојање Савеза логораша Републике Српске - поручио је Носовић.
Са 3. сједнице општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Вишеграда, Добоја, Котор Вароша и Лакташа, одржане 22. фебруара у Котор Варошу, поручено је да не признају изборе у Савезу логораша одржане 5. октобра 2019. године.

Тада су током избора у Савезу логораша поједини чланови Савеза напустили Скупштину, те поднијели тужбу против Савеза, сматрајући да је Изборна скупштина нелегална и да није поштован принцип избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана