Савчић: Рјешавање проблема важније од медијске промоције

Срна
Савчић: Рјешавање проблема важније од медијске промоције

БАЊАЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић оцијенио је да је састанак градоначелника Бањалуке и Сарајева, Драшка Станивуковића и Бењамине Карић, имао смисла ако је на њему разговарано о бројним проблемима, поготово у Сарајеву и ако није одржан ради медијске пажње и стицања дневнополитичких поена.

Савчић је истакао да овај састанак и сарадња имају смисла ако је било разговора и договора о томе да положај Срба у Сарајеву и свакако несрба у Бањалуци буде како то захтијева и диктира 21. вијек.

"Уколико се то ради с цилјем медијске пажње и некаквих дневнополитичких поена, онда је то потпуно бесмислено и не само да не доноси резултат, него нас све више удалјава и доказује да се неке ствари не желе рјешавати", рекао је Савчић Срни.

Он је напоменуо да има много неријешених проблема, поготово у Сарајеву.

"Много људи се жали да не може да дође у посјед своје имовине, свједоци смо и данас паљења и рушења кућа, узурпирања имовине, немогућности обиљежавања значајних датума гдје би требали да одамо пошту својим сународницима страдалим у одбрамбено-отаџбинском рату као што истовремено други народи имају право и могућност и нису ометани да то ураде на територији Републике Српске", навео је Савчић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана