Савчић: Далеко је организовање заједничких комеморација

Срна
Савчић: Далеко је организовање заједничких комеморација

БАЊАЛУКА - Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да је још далеко организовање заједничких комеморација у БиХ, не зато што то Срби не желе, већ зато што не могу прихватити лажне оптужбе да су агресори на рођеној земљи, злочинци и зликовци.

“Како да правимо заједничку комеморацију када нам не дају да дођемо у Добровољачку улицу у Сарајеву да одамо пошту нашим погинулим сународницима? Како да правимо заједничку комеморацију када нам не дају дођемо на Брчанску малту у Тузли? Како да правимо заједничку комеморацију када на сваком мјесту гдје има и један страдао припадник бошњачког народа они то зову геноцидом?”, пита Савчић, реагујући на дио коминикеа Управног одбора Савјета за спровођење мира у којем се сугерише да би требало предузети кораке ка помирењу у БиХ, укључујући и одржавање заједничких комеморација.

Савчић је изјавио Срни да у БиХ није могуће организовати заједничке комеморације све док не буде утврђена потпуна и неспорна истина о догађајима у протеклом рату.

Он је рекао да прво одговорни морају сносити посљедице за оно што су учинили, а онда да се иде ка помирењу.

“Добро је познато да огромна већина српског народа није ни прихватала, нити бранила злочин, ни злочинца, али не можемо прихватити оно што није истина”, нагласио је Савчић.

Он је рекао да нема догађаја у БиХ са смртним посљедицама, а да је међунационални сукоб, а да су га Срби први почели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана