Састанак СНСД-а и партнерских странака: Коалиција стабилна, имаће апсолутну већину у Скупштини града Бањалука

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Представници СНСД-а и коалиционих партнера у Бањалуци закључили су данас да је ова коалиција стабилна, да ће имати апсолутну већину у Скупштини града, те да ће наставити реализацију пројеката значајних за грађане.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је новинарима након састанка да ће бити формиран координациони одбор о сарадњи коалиционих партнера на нивоу града Бањалука.

"Након раније потписаног Споразума о коалицији на нивоу Града Бањалука, одржали смо први оперативни састанак на коме су учествовали представници партија и одборници који су изабрани у градску скупштину, с циљем да се договоримо на који начин поступати и рјешавати проблеме који могу да буду када је ријеч о неспојивости мандата", каже Додик.

Он је оцијенио да је добра вијест што је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изашао из болнице и напоменуо да прати његово стање и да ће разговарати када оздрави.

"СНСД је маестрални побједник избора, а на општим изборима циљ нам је да остваримо исти резултат и побољшамо ситуацију у Бањалуци, што ћемо и учинити", додао је Додик.

На састанку је истакнуто да ће бити настављена реализација пројеката значајних за развој Бањалуке и да је од изузетног значаја да је ова коалиција стабилна.

Одборник СНСД-а у Скупштини Града Бањалука Младен Илић рекао је да коалиционе партнере чека много посла, а све ће бити рађено у интересу грађана.

"Коалиција, која је окупљена око СНСД-а, свјесна је важности пројеката чија реализација мора бити настављена. Очекујемо апсолутну већину у Скупштни града Бањалука како би реализовали све што смо планирали", рекао је Илић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Боривој Обрадовић каже да ова политичка партија остаје привржена коалицији у Бањалуци која ће реализацијом пројеката допринијети бољем животу грађана.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је на састанку потврђено да ће коалиција остати јединствена с намјером да настави политике које су корисне за развој Бањалуке.

"Наш циљ није блокада, нити опирање реалности, напротив, и наша коалиција је реалност и спремна је да ради у најбољем интересу грађана Бањалуке и Републике Српске", навео је Ђокић.

Лидер ДЕМОС-а Недељко Чубриловић каже да је потврђен видовдански договор коалиционих партнера који је потписан прије избора.

"ДЕМОС остаје у овој политичкој причи и све што буде рађено биће у интересу грађана Бањалуке. Ово је логичан слијед свих послова које смо у политичком смислу до сада обавили", рекао је Чубриловић.

Предсједници Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да ће коалиција у Скупштини града Бањалука имати 19 одборника и да је апсолутно стабилна.

"Наше заједничко опредјељење је да не дозволимо експерименте у Бањалуци. Ово мора бити сигуран град, као најзападнија српска престолница и зато мора постојати национално и свако друго јединство. Бањалука мора бити стабилна и развијена и ту смо за сваког њеног становника", рекао је Стевандић.

Новоизабрани одборник из реда националних мањина у Скупштини града Бањалука Саша Чудић рекао је да је важно што је одржан данашњи састанак и што ће бити настављен континуитет развоја Бањалуке.

Представници ових странака потписали су 16. новембра у Бањалуци коалициони споразум о формирању већине у бањалучкој Скупштини града.


 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана