Саша Малешевић из Пјаћенце за „Глас Српске“: Влада паника, грађани разграбили заштитне маске и храну

Анита Јанковић-Речевић
Саша Малешевић из Пјаћенце за „Глас Српске“: Влада паника, грађани разграбили заштитне маске и храну

ПЈАЋЕНЦА - Влада општа паника. Школе су затворене, као и кафићи и ресторани. Све јавне манифестације су одгођене до даљег, заштитних маски нема за купити, а рафови у супермаркетима су празни јер грађани хрле у набавку намирница.

Овако за „Глас Српске“ свједочи двадесетрогодишњи Саша Малешевић из италијанског града Пјаћенца који потврђује да је страх од вируса корона оправдан.
Истиче да у Пјаћенци, која је удаљена двадесетак километара од Кодоња, жаришта вируса корона, живи око 5.000 људи поријеклом из БиХ и то махом из Тешња, Завидовића, Бањалуке, Градишке, Челинца...

- Са некима сам у контакту и никоме није свеједно. И сам сам забринут па се ових дана крећем само колико је неопходно, од посла и назад - каже Малешевић и додаје да ће ако број заражених у Италији настави да расте, иако је родну Градишку напустио прије 18 година размотрити могућност повратка у Српску.

У Италији је од вируса корона умрло шест особа, а више од 220 је заражено. Само у покрајини Ломбардији заражених је више од 90, док их је у Венету око 25.
Очекује се да ће број заражених расти из сата у сат, пише "Коријере дела Сера" који напомиње да је ноћна мора у Италији започела у петак ујутро када је преминула прва заражена особа.

У само 48 сати од смрти прве жртве двије наведене покрајине завршиле су у блокади, у карантину. На путевима се налазе војска и полиција, а школе, кина, базени и слично су затворени на најмање једну седмицу.

Италијански премијер Ђузепе Конте рекао је да би 50.000 становника у 12 градова на сјеверу Италије могли провести неколико недеља потпуно отцијепљени од остатка земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана