Шаровић: У наредним данима вући мудре потезе

Срна
Шаровић: У наредним данима вући мудре потезе

ГАЦКО - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић поручио је данас у Гацку да евентуално коришћење бонских овлашћења није пут рјешењу кризе и да се нада да ће се тежити рјешењима прихватљивим за обје стране, а то значи да ће у будућности све одлуке доносити парламенти, а не ниједан појединац.

Шаровић је навео да је одлука Валентина Инцка неутемељена, али је "на нама да не учинимо погрешан корак који би довео до продубљивања кризе", саопштено је из СДС-а.

Поводом инаугурацију Кристијана Шмита, Шаровић је рекао да су Русија и Кина поруке које су изнијеле у Савјету безбједности УН поновиле и након саопштења амбасадора ПИК-а, те да се чини се да Русија остаје на ставу неприхватања Инцкове одлуке и новог високог представника.

"Морамо бити обазриви и одговорни јер представљамо наш народ и да у наредним данима вучемо мудре потезе", рекао је Шаровић.

Шаровић је данас у Наданићима код Гацка присуствовао обиљежавању 31 године од оснивања СДС-а у овој општини. Он је навео да је Гацко "симбол СДС-а" и да су многи истакнути чланови странке из овога града.

Овом приликом Шаровић је додијелио повељу странке Милану Радмиловићу, дугогодишњем предсједнику Општинског одбора СДС-а Гацко и доскорашњем начелнику општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана