Шаровић: Странце у Уставном суду БиХ замијенити домаћим судијама

Срна
Foto: Aгенције

БАЊАЛУКА- Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да ће грађанима БиХ бити боље када странце у Уставном суду БиХ замијене домаће судије.

"Легитимно је право, а то је и међу 14 приоритета које је БиХ доставила Европска комисија, да уложимо напор унутар БиХ и да тројицу странаца у Уставном суду БиХ замијене домаће судије", рекао је Шаровић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је Уставни суд БиХ уставна категорија, али да је давно изашао из оног што би требало да буде јер у њему сједе тројица страних судија.

"Ова уставна криза због одлука Уставног суда БиХ, без обзира што се једни у БиХ осмјехују и мисле да је то добро, а други се срде и незадовољни су, генерално ствара лошу атмосферу", рекао је Шаровић.

Говорећи о корацима СДС-а у наредном периоду када је ријеч о помоћи грађанима у овим кризним временима, Шаровић је нагласио да ће приоритет ове странке бити смањење акциза на гориво и стопе ПДВ-а.

Шаровић је рекао да је важно и да Република Српска очува добре односе са Србијом, истакавши да је ова земља са предсједником Александром Вучићем на челу пружила велику материјалну помоћ Српској.

Када је ријеч о предстојећим општим изборима у БиХ, Шаровић је нагласио да ова странка разговара са другим партијама и да је важно да се увећа опозициони капацитет и створи јак блок странака.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић сматра да је неопходна субвенција државе од 10 одсто на откупну цијену пшенице у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана