Шаровић: СДС ће имати кандидате у најмање 54 локалне заједнице

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић очекује да ће ова странка остварити добар изборни резултат заједно са коалиционим партнерима на предстојећим локалним изборима.

Након сједнице Предсједништва СДС-а у Бањалуци, Шаровић је рекао да СДС очекује добар резултат јер се странка добро припремила за изборе у немогућим условима за опозицију у Републици Српској због Изборног закона.

- Једина свијетла тачка у читавом овом процесу је ЦИК БиХ, иако неки други мисле да није - истакао је Шаровић.

Шаровић је рекао да је СДС до сада пријавио 40 кандидата за начелнике и градоначелнике, те седам кандидата заједно са другим политичким партнерима.

- Увјерени смо да ћемо у најмање 54 локалне заједнице имати кандидате СДС-а, заједничке кандидате или кандидате које на одређени начин подржава СДС - истакао је Шаровић.

Шаровић је рекао да је у граду Добоју распустио Градски одбор СДС-а, те за вршиоца дужности предсједника Градског одбора и повјереника именовао Душка Ристића који би требало да стабилизује Градску организацију СДС-а у овом граду.

Он је рекао да СДС још трага за кандидатом за градоначелника Добоја, али ће имати своју одборничку листу.

Говорећи о ситуацији у Петрову, Шаровић је рекао да је СДС добро дочекао маневар који је извршио досадашњи начелник ове општине, јер су већина чланова Општинског и Главног одбора СДС-а, те сви одборници остали у СДС-у.

Он је рекао да је адвокат Миодраг Стојановић "био близу одлуке да прихвати кандидатуру СДС-а и ПДП-а за градоначелника Бијељине", истичући да су у СДС-у били убијеђени да би он побиједио Мићу Мићића да се то десило.

- СДС ће се у коалицији са ПДП-ом опредијелити да наш кандидат за градоначелника Бијељине буде посланик у Народној скупштини Републике Српске Томица Стојановић или неко други. Одлуку о томе донијећемо у наредна два дана - истакао је Шаровић.

Члан Предсједништва СДС-а Милан Миличевић рекао је да у Теслићу не постоји проблем у комуникацији њега као начелника општине и СДС-а са чланством ПДП-а.

- Ту је постојао проблем са руководством ПДП-а у претходном периоду у које су се инфлитрирали људи из СНСД-а плански. Сада је ситуација другачија, повјереник ПДП-а за Теслић је Игор Црнадак. Чланство и руководства СДС-а и ПДП-а имају одличну сарадњу и тако ће бити и у будуће - закључио је Миличевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана