Шаровић: Предложене измјене Избрног закона - корак напријед

Срна
Foto: СДС

БАЊАЛУКА- Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Мирко Шаровић изјавио је да је најављена могућност договора о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, са приједлогом иностраних медијатора, за ову странку представља корак напријед и унапређење досадашњег законског акта.

Шаровић каже да предложене измјене, ипак, не задовољавају у потпуности очекивања СДС-а, додајући да би требало још много ствари поправити у Изборном закону.

"Међутим то је један добар корак и ми га подржавамо и сматрамо да је то нешто за шта би сутра могли да дигнемо руку у парламенту када дође на дневни ред да се усваја", рекао је Шаровић на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Предсједништва СДС-а.

Он је подсјетио да када је ријеч о начину избора чланова Предсједништва БиХ став СДС-а остаје исти, а то је да се из Републике Српске бира један члан Предсједништва, али да се не инсистира на националној одредници.

Говорећи о предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, на којој ће бити ријечи о политичко-економској ситуацију у БиХ, Шаровић је потврдио да ће посланици СДС учествовати у њеном раду, мада у овој партији не знају о чему ће причати.

"Наш став је, уколико буде питање само Инцков закон, да је на потезу Народна скупштина Републике Српске, али наравно и власт која треба да предложи и одговарајућа рјешења. Она рјешења која нуди Додик за нас су неприхватљива", наводи предсједник СДС-а.

Одговарајући на новинарска питања, Шаровић је рекао да не зна да ли је члан СДС-а јуче ухапшени Марко Муњиза, осумњичен за уцјењивање директора Инвестиционо-развојне банке Дражена Врховца, те истиче да сви који су одговорни за кривична дјела требају да одговарају пред законом.

Упитан да ли би подржао кандидатуру Небојше Вукановића на предстојећим општим изборима, Шаровић је рекао да Вукановић испред своје странке може да се кандидује за било коју позицију, додајући да ће СДС имати свога кандидата на предстојећим изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана