Шаровић: По ком основу су Изетбеговић и Човић позвани у НСРС

Г.С.
Шаровић: По ком основу су Изетбеговић и Човић позвани у НСРС

САРАЈЕВО - Предсједник Српске демократске странке (СДС) Мирко Шаровић је изјавио да иза позива предсједницима СДА и ХДЗ-а БиХ Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу да се обрате на сједници Народне скупштине РС, вјероватно постоји неки скривени сценарији, а чисто сумња да је тај позив дошао из главе Недељка Чубриловића.

Он каже да се поставља питање по ком основу су Изетбеговић и Човић позвани.

"Не видим разлога да се они позивају поводом овакве врсте питања која су на дневном реду НСРС. Исто тако поставља се питање, ако се позивају предсједници двије станке из Федерације БиХ, зашто су изостављени представници и других парламентарних странка. Ако не зову све, онда су Изетбеговића и Човића вјероватно позвали у својству коалиционих партнера у власти на нивоу БиХ", сматра Шаровић.

Очигледно је, каже Шаровић, да зову оне с којима треба да се договоре да ли ће, или не, ићи у обнову рада у Парламентарној скупштини БиХ.

"Не видим неки други разлог јер у питању није нека свечаност или нешто слично", истакао је Шаровић.

Предсједник СДС је оцијенио да су разговори о измјени изборног законодавства до којих ће доћи наредних дана посљедња шанса за постизање договора о овом питању.

"Ми смо добили позив на разговоре у којима ће учествовати Маттхењ Палмер, специјални изасланик САД за изборну реформу у БиХ и представници ЕУ. Став СДС-а је да су мале шансе да се усвоји велики пакет. Сматрамо да је једина шанса да се усвоје измјене и допуне Изборног закона о којима се генерално сви слажемо, а то је унапређење изборног процеса како би био фер и поштен и како би се у највећој могућој мјери испоштовала воља грађана", истакнуо је Шаровић, саопћено је из Сектора за политику и медије СДС-а, преноси Фена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана