Шаровић: Идемо на састанак, али не желимо наметнута рјешења

Агенције
Шаровић: Идемо на састанак, али не желимо наметнута рјешења

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је потврдио да ће присуствовати сутрашњем састанку којег је сазвао предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић (ДЕМОС) поводом најновије одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка.

 Шаровић је оцијенио да је на овом састанку требало бити договорено како реаговати на Инцкову одлуку, али да је владајући СНСД-а прије тога почео са, како је изјавио, посебном кампањом.

Очекује да ће владајући на сутрашњем састанку покушати наметнути унапријед осмишљен одговор.

-Идемо сутра на заједнички договор, а неко већ реализује неки план који ће нам сутра да предочи. СНСД и Милорад Додик (предсједник СНСД-а) већ су кренули у неку своју кампању и имају неки свој програм, а позивали су на заједнички договор. Мислим да је велика штета што се ствари овако дешавају јер је ово била права прилика да заједнички дискутујемо и суочимо се са овом ситуацијом те дамо заједнички одговор из Републике Српске - мишљења је први човјек СДС-а.

За њега би састанак могао бити, како је навео, празна прича те је напоменуо да је на СНСД-у највећа одговорност јер има највише власти.

-За ову ситуацију мислим да они сносе одговорност. Није ваљда опозиција крива за ово што се дешава. Ова власт је добила новог високог представника са већим овлаштењима и бонска овлаштења захваљујући овој власти - казао је Шаровић.

Према његовим ријечима, став опозиције је да "не треба срљати и да треба наћи разумна рјешења".

Напоменуо је да ће ускоро бити одржана и сједница Народне скупштине Републике Српске због посљедње одлуке високог представника да наметне закон о забрани негирања геноцида.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана