Шаровић: Додик игра да побиједи, опозиција није добро одиграла утакмицу

ГС
Шаровић: Додик игра да побиједи, опозиција није добро одиграла утакмицу

САРАЈЕВО – Бивши предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да лидер СНСД-а Милорад Додик игра своју игру и да у тој игри он побјеђује.

-Постоји више разлога, а мислим да неке лекције нисмо до сада научили. Какав год је, можемо да га славимо, волимо, не волимо, та прича да ће се он поправити је заблуда. Он је увијек исти и игра онако како он мисли да треба и због тога и побјеђује. Увијек је на граници црвених линија - рекао је Шаровић за Федералну телевизију.

Додао је да  је проблем опозиције што нису научили основне лекције.

-Без конкуренције и без могућности смјењивости у овој земљи ми ћемо призивати ту перманенту кризу. Мислим да је то грешка свих оних који су то дозволили. Опозиција у Српској није одиграла добро ову утакмицу. Надиграни смо, морам признати - рекао је Шаровић и додао да је Додик надмудрио све и да је постигао оно што је прижељкивао.

-Онај ко има батину у руци са четири делегата он диктира све у земљи у наредне четири године и незамјењив је. Он је то прижељкивао и остварио је - рекао је Шаровић.

Сматра да се највише СНСД-у журило да буде формиран Савјет министара.

-Имао је неколико великих изазова када је прижељкивао да неки догађаји не дођу тако рано, који би му можда могли покварити аранжман са Савјетом министара и због тога је прижељкивао да се што прије формира - сматра бивши лидер СДС-а.

О коалицији странака из ФБиХ каже да не познају у довољној мјери Додика.

-Можда му за почетак вјерују, али мислим да ће се то заиста брзо осјетити на Савјету министара. Долази један врло тежак период - сматра Шаровић.

Каже да је његов субјективан осјећај да СДС не треба никоме, да нема довољно енергије која би требала да се види.

-Ја сам изгубио изборе, зато нисам загаламио. У странци су сматрали да нисмо успјели и да прве консеквенце треба да повуче шеф странке и ја сам сматрао да је то логична посљедица таквог резултата. Да сам поступио другачије, вјероватно би то било протумачено као мој покушај да по сваку цијену останем на челу странке. То не би било добро ни за СДС, а ни за мене лично. Чини се да смо врло млаки и непрепознатљиви што је лоше за опозицију генерално, али и за СДС - закључио је Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана