Сарајевска полиција на путевима спроводи одлуку кантоналне владе

Срна
Сарајевска полиција на путевима спроводи одлуку кантоналне владе

САРАЈЕВО - Сарајевска полиција предузима низ мјера, међу којима је и забрана саобраћаја у појединим насељима чији дизел мотори имају норму Евро два и мању, након што је кантонална Влада упозорила на погоршање загађености ваздуха.

У зони А, у којој су општине Стари Град, Центар, Нови Град, Ново Сарајево и Илиџа, испод 700 метара надморске висине, забрањено је кретање аутомобила и теретних возила, са дизел моторима “евро два”, наводи портал “Кликс”.

Наложена је и забрана саобраћаја за теретна моторна возила, чија највећа дозвољена маса прелази три и по тоне, на потезу од Башчаршије до Неџарића. Саобраћај се преусмјерава на алтернативне правце.

“Након што је достављена одлука, Оперативни центар је прослиједио свим полицијским јединицама, односно станицама и они поступају по наведеном”, рекао је портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

Из Владе су раније навели да су на снази и мјере које подразумијевају да је у зони А забрањено кретања аутомобила и теретних возила, чији су дизел мотори “евро један”.

На улицама су појачане контроле инспекцијских органа уз асистенцију органа МУП-а и подршку кантоналног Министарства саобраћаја.

Влада Кантона Сарајево је на ванредној сједници прогласила епизода “упозорење”, јер су испуњени сви услови предвиђени Планом интервентних мјера у случајевима прекомјерне загађености ваздуха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана