Сарајево - Ципеле за мртваце набављене за полицију!

Агенције, фото: Klix.ba
Сарајево - Ципеле за мртваце набављене за полицију!

Сарајево - Предсједник Синдиката полиције Кантона Сарајево Неџиб Ђозо рекао је данас да су ципеле и чизме које је бивши министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Мухамед Будимлић набавио за 1.300 сарајевских полицајаца за 160.000 КМ, за једнократну употребу и неупотребљиве, казавши да се у њима на западу људи сахрањују.

Ђозо је на конференцији за новинаре у Сарајеву казао да с правом сумња да у набавци обуће за полицајце има елемената преваре и злоупотребе службеног положаја. Додао је да је дио полицајаца био задужио спорне ципеле, али су их брзо вратили јер се испоставило да пропуштају воду или се ђонови одљепљују, пренијеле су агенције.

- Ово су ципеле за једнократну употребу, у њима се на западу људи сахрањују. Ми сумњамо да је ова роба увезена из Кине, а могуће чак и да је канцерогена. Вјештачењем ове обуће утврђено је да она не одговара полицијским стандардима - рекао је Ђозо.

Он је додао да је новац дат за обућу бачен.

- Ципеле су плаћане по 50, а чизме по 100 КМ. У припреми је вјештачење униформи и остале опреме која је, уз обућу, укупно коштала 1,3 милиона марака - додао је Ђозо.

Сукоб синдиката и бившег министра због набавке опреме за полицајце трајао је мјесецима, због чега је тражена и оставка Будимлића. Он је раније одбацивао критике да штеди на опреми тврдећи да су све набавке биле у складу са законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана