Сарадња ДНС и СНСД није упитна

Д. М. фото: В. Стојаковић
Сарадња ДНС и СНСД није упитна

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је послије данашњег састанка са СНСД-ом да су разријешени бројни проблеми који су стајали између ове двије странке.

- Много ствари смо рекли једни другима. Говорили смо о томе како да унаприједимо живот у РС, како да унаприједимо парламентарни живот у РС. Из тога је произашло много закључака, али пред вас ћемо изаћи да закључцима када све што смо договарали буде систематизовано, а то би требало бити сљедеће седмице на новом састанку - казао је Павић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик казао је да су СНСД, ДНС и СП за посљедњих 20 година изнијели све политике у јачању РС, истичући да коалициона сарадња са ДНС-ом није упитна.

- Постоје неки проблеми везани за ниже нивое и неке ствари које морамо расчистити. Али 17 функција које припада ДНС-у је познато и то ће се ријешити. Али када је ријеч о позицијама на другом и трећем нивоу, то ће бити предмет разговора и неће бити никаквих именовања док се не постигне договор - истакао је Додик.

Он је додао да су ДНС и СНСД једни другима рекли све што је требало да се каже и да је разговор био изузетно користан.

- Сарадња на нивоу РС и БиХ није упитна, али на локалу ћемо морати више да радимо. Спремни смо да правимо заједнички програм за локалне изборе. Морам да разочарам све оне који су се надали или очекивали урушавање позиције РС - казао је Додик.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана