Са Фондом за избјегле планирана посјета повратницима у ФБиХ

Срна
Са Фондом за избјегле планирана посјета повратницима у ФБиХ

БАЊАЛУКА - Представници Републичког секретаријата за расељена лице и миграције и Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону намјеравају да посјете повратничке породице у Федерацији БиХ да би се информисали о томе како им се може помоћи.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић захвалио је Србији за подршку и реализацију конкретних пројеката у Републици Српској и ФБиХ.

Поводом јучерашњег координационог састанка у Новом Саду заједничке комисије Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону и представника Републичког секретаријата, Нинковић је рекао да је циљ да се помогне повратничкој популацији у ФБиХ и у Републици Српској, свим људима којима је та врста помоћи неопходна.

Састанак је одржан с циљем креирања акционог плана за наредну годину, а било је говора и о досадашњим добрим праксама, као и осмишљавању будућих активности у дјеловању ове двије институције, наводи се у саопштењу Републичког секретаријата за расељена лица.

Нинковић је вече прије присуствовао годишњем сусрету са представницима институција, организација и удружења из Србије и региона.

Директор Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило рекао је да је главни циљ за идућу годину да буде организован један заједнички јавни позив.

- Циљ овог позива јесте економско јачање Срба који су настањени у Федерацији, набавка пољопривредне механизације, прикључних машина, покретања производње и других дјелатности - истакао је Ћутило.

Сарадња ове двије институције траје од прошле године, од потписивања Споразума о сарадњи.

Током ове године Фонд је у неколико наврата посредством Секретаријата помагао српским повратничким породицама у ФБиХ у виду донације сточне хране у Босанском Грахову, Босанском Петровцу, Гламочу и Ливну, пакета хране и хигијене у општини Оџак, донације за наставак изградње црквеног конака у Губину код Ливна, као и донације етно-ансамблу из Дрвара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана