Родитељи из Горажда захтијевају отварање школа за ученике

Срна
Foto: klix.ba

ГОРАЖДЕ - Група родитеља из Горажда, незадовољни због продужења онлајн наставе у Босанско-подрињском кантону, организовала је данас протестну вожњу градом, захтијевајући отварање школа за ученике.

Родитељи сматрају да се епидемија вируса корона постепено смирује, те истичу да школе нису ни биле извор заразе, због чега захтијевају повратак ученика у клупе.

Оснивач неформалне групе “Родитељи Горажда” Делила Клово Кајић рекла је да од кантоналне Владе захтијевају да одмах отворе школе за ученике, те да Влада и Кризни штаб направе план да се настава у наредној школској години похађа у учионицама, а не онлајн.

Она је навела да је у протеклих 10 дана у општини Фоча/Устиколина у ФБиХ, у којој постоји једна основна школа са 122 ученика било седам заражених, да у федералној Општини Пале у школи са 56 ученика није било заражених, а да је у Горажду у протеклих 10 дана у четири основне школе са око 1.900 ученика било 48 заражених.

“У новембру су дјеца ишла у школу чак и када смо имали по 30 заражених дневно. Десет влада је донијело одлуку да врате дјецу у школске клупе, а наша и Влада Зеничко-добојског кантона су једине које су продужиле онлајн наставу”, рекла је Кајићева.

Путем друштвених мрежа чују се и захтјеви да дјеца остану на онлајн систему наставе све док епидемиолошка ситуација не буде у потпуности стабилна, преноси “Дневни аваз”.

Из Министарства здравства Босанско-подрињског кантона наводе да још неколико дана стрпљења никоме не би требало да представља проблем, јер полазак дјеце у школу не значи само окупљање ученика у разредима, већ и веће гужве у граду и испред школа, гдје их родитељи чекају по завршетку наставе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана