Родић: Подршка увођењу термина фемицид у законодавство

ГС
Родић: Подршка увођењу термина фемицид у законодавство

БАЊАЛУКА - Предсједница Форума жена Социјалистичке партије Српске (СПС) Јелена Родић похвалила је намјеру министра правде Републике Српске Милоша Букејловића, који је током сједнице Народне скупштине најавио увођење термина “фемицид” у нови закон о спречавању насиља у породици, који ће бити донесен.

-Жене, као ослонац породице, морају имати ефикаснију и видљивију заштиту закона и институција. Нажалост, насиље над женама и насиље у породици дешавају се перманентно и посвуда, те нас из тог разлога посебно радују ријечи министра правде који је најавио увођење термина „фемицид“ у наш правни поредак. Форум жена СПС-а подржава ову иницијативу и као партијска организација која окупља жене, увијек ћемо се борити за заштиту права жена - изјавила је Јелена Родић.

Букејловић је јуче одговарајући на посланичка питања током “Актуелног часа” у Народној скупштини Републике Српске рекао да се у Српској ради одговорно када је ријеч о ефикасном законском сузбијању насиља у породици, па и фемицида, те је најавио увођење овог термина у позитивно законодавство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана