Ристовић Крстић: У Грчкој онемогућено гласање, ЦИК није способан да контролише изборни процес

ГС
Ристовић Крстић: У Грчкој онемогућено гласање, ЦИК није способан да контролише изборни процес

АТИНА - Амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић објавила је данас да први пут од кад остварује право гласа, неће гласати на изборима.

- Мени, колегама запосленим у ДКП БиХ у Атини, као и бројним нашим држављанима широм Грчке онемогућено је уставом загарантовано право. Хвала ЦИК БиХ на ефикасности! - објавила је ову информацију Милица Ристовић Крстић на својој "Фејсбук" страници, преноси РТРС.

Истакла је да је гласање путем поште овим потпуно обесмишљено.

- Не знам је ли тужнија чињеница да нису могли организовати достављање гласачког материјала на вријеме или одлука од 10. новембра, да ДКП преузме прикупљање изборног материјала од држављана. Још једном доказали колико су неспособни и нису у стању да контролишу изборни процес - закључила је Ристовић Крстић.

Предсједник ЦИК-а Жељко Бакалар казао је да су ове информације добили путем медија.

- Амбасадорка у Грчкој није се обратила ЦИК-у него је имала медијски иступ. Ми смо провјерили информацију и добили смо податак да је због "локдауна" Грчкој поштански саобраћај обустављен. Од 23 бирача који су се регистровали из Грчке, један дио пошиљке је пристигао у Солун, док онај према Атини није -изјавио је Бакалар те истакао да је то питање више силе а не ЦИК-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана