Ревизори објавили извјештаје: Од 22 институције 8 добило оба позитивна мишљења

Срна
Ревизори објавили извјештаје: Од 22 институције 8 добило оба позитивна мишљења

САРАЈЕВО - Канцеларија за ревизију институција БиХ завршила је и објавила другу групу извјештаја финансијске ревизије за 2020. годину за 22 институције БиХ од којих је осам добило позитивно мишљења на финансијске извјештаје и позитивно мишљење на усклађеност пословања са законима и прописима.

Из Канцеларије за ревизију институција саопштено је да су објављени извјештаји за 22 институције БиХ и то за Агенцију за јавне набавке, Агенцију за надзор над тржиштем, Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, Агенција за рад и запошљавање, Агенција за унапређење иностраних инвестиција, Агенција за форензичка испитивања и вјештачења, Архив БиХ.

Такође се објављени извјештаји да Дирекцију за економско планирање, Регулаторна агенција за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ, Институт за акредитовање, Институцију омбудсмана за заштиту потрошача, Институцију омбудсмена за људска права, Канцеларије за ветеринарство, Канцеларије за хармонизацију и координацију система плаћања у пољопривреди, исхрани и руралном развоју, Комисије за очување националних споменика.

Међу институцијама за које је објављен извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ је и Меморијални центар Сребреница - Поточари, Министарства безбједности у Савјету министара, Одбор државне службе за жалбе, Савјет за државну помоћ, Управе БиХ за заштиту здравља биља, Уставног суда БиХ и Центра за уклањање мина у БиХ.

Код 11 институција је, уз позитивно мишљење на финансијске извјештаје, скренута пажња на одређене аспекте пословања везано за усклађеност активности, финансијских трансакција и информација са релевантним законима и другим прописима.

Једној институцији је, уз позитивно мишљење на усклађеност, скренута пажња у погледу ревизије финансијских извјештаја, док је једној институцији скренута пажња по оба основа.

Мишљење с резервом на усклађеност пословања са законима и прописима уз скретање пажње, а позитивно мишљење на финансијске извјештаје добила је Комисија за очување националних споменика.

Канцеларија за ревизију институција БиХ утврдила је да је питање недоношења Стратегије за борбу против корупције 2020–2024. и Акционог плана за проведбу Стратегије за борбу против корупције 2020-2024. кључно питање ревизије које треба објавити у извјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана