Рељић: Добровољни даваоци крви заслужују привилегије у друштву

Срна, Фото: Архива
Рељић: Добровољни даваоци крви заслужују привилегије у друштву

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У другој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Козарској Дубици прикупљено је 45 литара драгоцјене течности, потврдио је секретар општинске организације Црвеног крста Горан Гајић.

"Козарска Дубица је добро позната по веома активним даваоцима крви који сакупе завидне количине драгоцјене тачности на организованим акцијама у сарадњи са трансфузиолошким службама из Приједора и Градишке", рекао је Гајић.

Он је навео да је одзив давалаца добар, а да се у просјеку на акције одазове око 120 до 130 давалаца крви.

Гајић је позвао младе људе који су здрави да им се придруже, дају крв и помогну онима којима је потребна.

Похвале за рад Црвеног крста у Козарској Дубици, нарочито када је добровољно давалаштво у питању, упутио и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

"Имамо најбоље организовану организацију Црвеног крста у БиХ. Перфектно раде свој посао што је за сваку похвалу", рекао је Рељић новинарима.

Он је додао да Козарска Дубица има и добре даваоце крви.

"Велику захвалност заслужују ови људи који дарују крв онима којима је угрожен живот. На овај начин показују своју хуманост, те заслужују привилегије у друштву, а залихе крви увијек су потребне јер се крв троши свакодневно, током оперативних захвата и других повреда", нагласио је Рељић.

Доктор Татјана Милешевић Бабић, специјалиста трансфузиологије у Болници Градишка, изјавила је да је здраво давати крв и да то могу учинити све здраве особе од 18 до 65 година.

До краја ове године општинска организација Црвеног крста у Козарској Дубици организоваће још једну добровољну акцију давања крви.

Обје овогодишње акција одржане су у спортској дворани, како би се могле испоштовати све превентивне мјере које су на снази од појаве епидемије новог вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана