Реаговања на захтјев института из Канаде да Шмит спријечи давање мандата Којићу: Глупост и будалаштина

Агенције
Реаговања на захтјев института из Канаде да Шмит спријечи давање мандата Којићу: Глупост и будалаштина

ЛАКТАШИ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да такозвани Институт за истраживање геноцида Канада нема никакве везе са изборима у БиХ и да је додјела замјенског мандата посланика у Представничком дому Парламента БиХ Милораду Којићу ствар изборне воље народа и Централне изборне комисије.

Коментаришући информацију да такозвани Институт за истраживање геноцида Канада тражи од Кристијана Шмита да спријечи додјелу замјенског мандата Којићу, Додик је упитао шта они имају са тим, оцјењујући да је то “нонсенс, глупост и будалаштина”.

Додик је изјавио у Лакташима да је Којић посланик који је прошао на листи, верификован и нема ниједне препреке те оцијенио да то што им се Којић не свиђа - и даље им се неће свиђати.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранимир Којић рекао је да даје пуну подршку директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу и да су напади на њега одраз страха од истине коју он износи.

Бранимир Којић је истакао да ова организација очекује од Милорада Којића да све ставове које је до сада заступао још више промовише уколико би добио замјенски мандат посланика у Представничком дому Парламента БиХ, а што оспорава такозвани Институт за истраживање геноцида Канада, који од Кристијана Шмита тражи да спријечи додјелу мандата Којићу.

Реагујући на захтјев овог института Бранимир Којић је рекао да Шмит нема легитимитет и да је боље да је тај институт позвао Шмита који се лажно представља да иде својој кући.

- Боље да су позвали да иде својој кући или да продужи туристичку визу - рекао је Којић и упитао како то да се тај такозвани институт не огласи да осуди то што се Хамдија Абдић Тигар кандидовао за начелника Бихаћа или Рефик Лендо за потпредсједника ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана