Размотрен приједлог пословника

Срна
Размотрен приједлог пословника

БАЊАЛУКА - Народна скупштина размотрила је Приједлог пословника Народне скупштине Републике Српске чији је циљ да се унаприједи рад и повећа ефикасност рада парламента, те отклоне уочени недостаци у важећем Пословнику, уз континуирано чување дигнитета највише републичке законодавне институције.

Предсједник Законодавног одбора Народне скупштине Републике Српске Душица Шолаја је у завршној ријечи о овом приједлогу поновила да су нетачне тезе појединих посланика да се доношењем новог пословника гуше права и слободе посланика.

Посланик СНСД-а Недељко Ћорић рекао је да треба сачувати дигнитет Народне скупштине, те је изразио наду да ће након усвајања новог пословника парламент бити бржи, сврсисходнији и продуктивнији у свом раду.

Он је током раније посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу пословника рекао да се посланици у Скупштини не требају међусобно вријеђати, већ да настоје да се рад парламента подигне на виши ниво, те такмиче у идејама и доношењу корисних закона за грађане.

Посланик ПДП-а Љубиша Крунић навео је да је нови Пословник дискриминаторски, те да дигнитет Скупштине не руше опозиционари, већ посланици “прелетачи, који су се продали и које је неко купио”.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да ће та странка и послије усвајања новог пословника, који је оцијенио као недемократски, “борити против ненародне власти”.

“Мијењање Пословника је посљедица немоћи власти”, рекао је Станић.

Потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић закључио је данашње засједање које ће бити настављено сутра разматрањем Нацрта закона о факторингу.

Посланици ће разматрати и нацрте закона о управној инспекцији и о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана