Расуло у добојском СДС-у: Шаровић распустио одбор, чланови не прихватају одлуку

Срна
Расуло у добојском СДС-у: Шаровић распустио одбор, чланови не прихватају одлуку

ДОБОЈ - Градски одбор СДС-а у Добоју јуче је распуштен по одлуци предсједника странке Мирка Шаровића, али ову одлуку не прихвата док је Шаровић не образложи, рекао је данас предсједник добојског СДС-а Сретен Телебак, указујући у овој странци владају лоши односи.

Телебак је на конференцији за новинаре рекао да је одлука о распуштању донесена мимо Статута СДС-а и да је продукт ранијих притисака на њега и чланове Градског одбора СДС-а које су долазиле из врха партије.

Он каже да изненађен овом одлуком коју му је Шаровић саопштио током недавног састанка у Добоју, иако је актуелно руководство СДС у Добоју и прије предвиђеног рока реализовало све задатке и консолидовао одбор након одласка Обрена Петровића у СНСД.

Телебак истиче да му је Шаровић као замјерку навео, како тврди, да "није довољно урнисано по Обрену Петровићу и Борису Јеринићу".

- Петровића не могу да критикујем и никада се са њим нисам слагао, јер критиковати њега значи критиковати политику СДС-а, с обзиром на то да све што урадио Петровић то урадио у дресу СДС-а - рекао је Телебак.

Телебак је наводи да неке ствари у врху СДС-а не штимају и да је воља чланства СДС-а сваки пут изиграна због нерада и манипулација.

Он каже да унутар СДС-а владају лоши односи, да ова партија нема интелектуалаца, да су успостављени лоши односи са Владом Србије и њеном опозицијом, да немају упоришта са Српском православном црквом и академском заједницом.

- Траже се неки људи који ће бити пуки извршиоци и скупљачи нечега за некога. Да ли СДС треба да траје све док неко не каже нисте нам дали довољно гласова и док не обезбиједи конфор за четири, пет људи на вишем нивоу странке? То је затворено и ту приступа нема - рекао је Телебак.

Он каже да је Градски одбор СДС-а остварио значајне резултате по одласку Петровића у СНСД, без да је у том процесу добио помоћ од врха СДС-а.

Телебак каже да је су пристисци на рад овог одбора кулминирали током састављања листе кандидата за локални парламент и градоначелника, гдје му је, мимо воље Градског одбора СДС-а, из врха странке сугерисано да на та мјеста именује појединце по непотизму.

Он каже да није пао под утицај притисака, наводећи да су инсинуације гласине да су у игри "проневјера и велики новац".

- Градски одбор СДС-а је ултимативно одбио да се изврши примопредаја по одлуци предсједника о распуштању, док не дође предсједник на лице мјеста и не образложи своју одлуку - рекао је Телебак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана