Распуштени одбори ДНС-а у Бијељини и Козарској Дубици

Срна
Распуштени одбори ДНС-а у Бијељини и Козарској Дубици

БАЊАЛУКА - Предсједништво ДНС-а констатовало је данас неопозиву оставку Дарка Бањца са свих функција у странци и иступање из чланства ДНС-а, а на сједници су из чланства искључени Ђорђе Поповић, Огњен Тадић и Дико Цвијетиновић, те распуштен Градски одбор странке у Бијељини и Општински одбор Козарска Дубица.

“За повјереника Градског одбора ДНС-а Бијељина именован је потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић, а за повјереника Општинског одбора ДНС-а Козарска Дубица посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Мирко Совиљ”, саопштено је из ДНС-а.

Генерални секретар ДНС-а Дарко Бањац рекао је раније данас да је поднио оставку на ову страначку дужност и иступио из ове политичке партије јер није сагласан са политиком странке коју спроводи њен лидер Ненад Нешић.

“То значи да и у Народној скупштини Републике Српске нећу више бити шеф Клуба посланика ДНС-а. Сви сте видјели шта се дешавао у овој политичкој партији посљедњих данас, са чиме нисам сагласан”, рекао је Бањац новинарима у Бањалуци.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић јуче је смијенио четири потпредсједника странке - Ђорђа Поповића, Огњена Тадића, Драгомира Јовичића и Марка Аћића.

Нешић је потврдио да ће ова странка и у Народној скупштини Републике Српске и у парламенту БиХ убудуће дјеловати као опозиција.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана