Распуштена општинска организација СДП-а у Сребреници, искључен Бего Бектић

Срна
Распуштена општинска организација СДП-а у Сребреници, искључен Бего Бектић

САРАЈЕВО - Социјалдемократска партија /СДП/ БиХ саопштила је да ће из чланства без одлагања бити искључен сваки појединац који је дјеловао незаконито и супротно службеним ставовима партије уколико се покажу макар и дјелимично истинитим медијски наводи да су у изборним преварама учествовали чланови ове странке.

Поводом акције Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и ентитетских полицијских агенција у вези са сумњама у изборну превару на подручју Сребренице, из СДП-а су навели да је ријеч о активностима о којим органи партије ни на којем нивоу ни на који начин нису обавијештени нити су укључени у њих.

СДП БиХ је позвао све надлежне институције да "детаљно истраже све аспекте наводне изборне преваре на протеклим изборима у Сребреници", те додао да очекује да сви који су учествовали у евентуалним незаконитим радњама буду најстроже кажњени.

"Централну изборну комисију БиХ позивамо да поново распише изборе за начелника општине Сребреница, уколико се утврди да је /изабрани начелник Младен/ Грујичић гласове и евентуалну изборну побједу обезбиједио изборним манипулацијама, независно о томе ко је у њима учествовао", додали су из СДП-а.

Из те странке истичу да нису тачне информације да СДП БиХ између два кандидата за начелника Сребренице није подржао Алију Табаковића.

Припадници Сипе, уз асистенцију полиције Републике Српске и према налогу Тужилаштва БиХ, извршили су данас претресе породичне куће Беге Бектића, носиоца листе СДП-а БиХ за одборнике у Скупштини општине Сребреница, те канцеларије у којој ради као начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности и јавне сервисе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана