Расписана потрага за Момиром Вујичићем који је пријетио убиством Додику

Срна
Расписана потрага за Момиром Вујичићем који је пријетио убиством Додику

БАЊАЛУКА - Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске идентификовала је лице М.В. /69/, које је пријетило смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, а с обзиром да је недоступно органима реда за њим је расписана потрага, изјавила је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

“О свим активностима које су предузете, а имајући у види тежину дјела које је лице М.В. починило, обавијештено је Тужилаштво БиХ које је то дјело квалификовало као јавно подстицање на терористичке активности”, истакла је Миљановићева.

Према сазнањима Срне, ријеч је о 69-годишњим Момиру Вујичићу из Јошика код Козарске Дубице, који иначе живи у иностранству.

У току емисије “Пулс” на БН телевизији, у којој је гост био предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, у четвртак, 27. фебруара, уживо се телефоном укључио гледалац који је отворено позвао на убиство српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Гледалац, који је био потписан као Саво из Њемачке, питао је “да ли је могуће убити Милорада Додика као некадашњег америчког предсједника Кенедија?”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана