Расипају се одбори ДНС-а: У Бијељини већина уз Цвијетиновића, у Лопарама сви отишли за Поповићем

Срна
Расипају се одбори ДНС-а: У Бијељини већина уз Цвијетиновића, у Лопарама сви отишли за Поповићем

БИЈЕЉИНА - Након иступања Дике Цвијетиновића из ДНС-а ову странку напушта још 10 од 16 чланова Предсједништва Градског одбора ДНС-а у Бијељини.

Истовремено је и Општински одбор ДНС-а Лопаре иступио из ове странке и најавио да ће дјеловање наставити у новоформираном политичком субјекту чији ће дио руководства бити Ђорђе Поповић, који је недавно искључен из ДНС-а.
- Већина људи који су са мном од 2018. године и првих турбуленција у ДНС-у рекли су да ни они више не виде себе у ДНС-у када ја нисам више ту и нисам на челу Градског одбора - рекао је Срни Цвијетиновић који је од те године био на челу бијељинског одбора ове странке.

Цвијетиновић наводи да је разговарао са свим члановима Предсједништва Градског одбора ДНС Бијељина и да је уз њега још 10 чланова иступило из ДНС-а.

- Све је већи број чланова Градског одбора који подржава моје одлуке и слиједиће даље моје кораке  истиче Цвијетиновић.

Незадовољство радом у ДНС-у објашњава тиме да су протеклих мјесец и по у Градском одбору странке у Бијељини доносили одлуке након којих су појединци послије излазили у јавност са неким другим ставовима.

- Ја нисам хтио да одустанем од политике коју смо проводили и онога што смо договорили, а и послије локалних избора смо разговарали и нисмо имали исте погледе о даљем дјеловању ДНС-а - наводи Цвијетиновић.

Он додаје да је са свим доскорашњим колегама у ДНС-у приватно остао у добрим односима, укључујући и предсједника странке Ненада Нешића, иако се политички разилазе.

Цвијетиновић је на локалним изборима освојио један од два мандата која су припада ДНС-у у Бијељини и он најављује да остаје при раније потписаном договору, а у Бијељини је ДНС био дио коалиције окупљене око СНСД-а.

Према његовим ријечима, у наредном периоду дјеловаће као независни посланик у Народној скупштини Републике Српске, а истиче да је извјесно формирање нове политичке странке коју ће чинити дио људи који је већ иступио из ДНС-а и који ће у наредном периоду иступити из те странке.

У саопштењу које је потписала Милица Трифковић, по овлашћењу предсједника Општинског одбора ДНС Лопаре, наведено је да су чланови овог одбора у потпуности опредијељени за пуну подршку Поповићу.

У саопштењу се истиче да су одлуке донесене претходних дана, а без консултација са одборима и чланством ДНС-а, те да су медијски иступи предсједника странке прије и послије локалних избора, нанијели огромну штету општинским одборима ДНС-а.
- Искључивање из чланства истакнутих, дугогодишњих чланова, попут министра Ђорђа Поповића, без мишљења чланова и одбора регије испред које је постављен за потпредсједника ДНС-а, нешто је са чим никако не можемо да се сложимо - наводи се у саопштењу и додаје да политика ДНС-а никада није била таква и овај одбор не може да је подржи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана