Рамиз Салкић смијењен са мјеста предсједника клуба посланика Покрета за државу

Г.С.
Рамиз Салкић смијењен са мјеста предсједника клуба посланика Покрета за државу

БАЊАЛУКА - Предсједник Клуба посланика Покрета за државу Рамиз Салкић од данас више не обавља ову функцију.

"Желим вас обавијестити да вољом два посланика СДП-а, једног посланика БХ Зелени и једног посланика ДФ-а од данас нисам предсједник Клуба посланика Покрета за државу. Према казивању колега изневјерио сам их, јер нисам ишао на преговоре код Милорада Додика и мандатара за састав нове владе ентитета, Радована Вишковића", навео је Салкић на Facebookу.

Како каже, није ишао на преговоре код Додика, јер није видио сврху због његове најаве да наставља политику и процесе као у претходном периоду.

"Код мандатара за састав нове владе, Радована Вишковића, нисам ишао, јер је по мени провокативно заказао преговоре на Дан државности Босне и Херцеговине. Трећа замјерка је јавно изношење ставова у погледу гласања за члана Дома народа из реда српског народа и јавно заговарање да СНСД не би требао имати 4 делегата", додао је он.

Закључио је да наставља радити као народни посланик Покрета најбоље што зна у интересу државе Босне и Херцеговине, вас који сте гласали за мене, истине и правде.

"Честитам на избору за новог предсједника Клуба Покрета за државу, Саши Грбићу", додао је Салкић.

Подсјећамо, посланици Народне скупштине Републике Српске изабрали су јуче кандидате за Дом народа БиХ. Од пет делегата у српском клубу СНСД ће имати четири, а СДС једног.

Током јучерашњег гласања, на једном листићу је, упркос јасним упутама на почетку гласања, погрешно заокружен кандидат. Умјесто уписаног иксића у квадратић поред имена кандидата ПДП-а, икс је стављен на само име кандидата.

С обзиром да је листић проглашен неважећим, ПДП није имао довољно гласова, а СНСД је ипак добио четири делегата, а СДС једног, преноси klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана