“Рајанер” од љета неће летјети из Стокхолма до Бањалуке

Милијана Латиновић
“Рајанер” од љета неће летјети из Стокхолма до Бањалуке

БАЊАЛУКА - Авиони ирске компаније “Рајанер” од љета више неће летјети од шведске престонице ка Бањалуци јер овај авио-превозник затвара своју базу у аеродрому Стокхолм Скавста.

Потврдио је то за “Глас Српске” вршилац дужности директора предузећа “Аеродроми Републике Српске” Милан Рачић, нагласивши да му је веома жао што је компанија “Рајанер” била приморана на овај потез.

 - На релацији Бањалука- Стокхолм до сада је путовало више од 33.000 путника. Као што је најављено од љета више немамо ту дестинацију али то не значи да се у међувремену ситуација неће промијенити - рекао је Рачић.

Према информацијама објављеним на порталу “Exyuaviation.” ова нискотарифна компанија обуставиће своје редовне летове и до Ниша и Подгорице, као и сезонске летове на линији за Ријеку, док сезонски летови до Задра остају.

Авио-превозник је објаснио да до затварања базе долази услијед кашњења испоруке Боингових летјелица 737 макс, који су тренутно приземљени одлукама регулаторних органа широм свијета.

- Такође очекујемо да ћемо смањити капацитет ка многим другим одредиштима, и тренутно разговарамо са нашим људима, синдикатима, као и са аеродромима захваћеним овим одлукама- саопштено је из “Рајанера”.

“Рајанер” је ка аеродрому или са аеродрома у Стокхолму превозио око 1,2 милиона путника годишње, што је отприлике половина саобраћаја тог аеродрома.

 Први авион ирске нискотарифне авио-компаније “Рајанер” спустио се 30. октобра 2018. године на писту у Маховљанима.

Авион из Стокхолма, који је тада свечано дочекан воденим топовима, оживио је бањалучки аеродром, а Српску повезао са једном од европских престоница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана