Радончић: Нисам песимиста, али немам радосне вијести о приближавању хрватског и бошњачког блока

Тањуг
Радончић: Нисам песимиста, али немам радосне вијести о приближавању хрватског и бошњачког блока

САРАЈЕВО - Предсједник СББ Фахрудин Радончић, послије састанка са америчким изаслаником Метју Палмером, изјавио је у Сарајеву да није песимиста, али да нема ни лијепе вести о приближаванју, како је рекао, бошнјачког и хрватског става о Изборном закону у БиХ.

Радончић је, након другог круга разговора са међународним редставницима, Палмером и Ангелином Ајхорц, новинарима рекао да међународни медијатори улажу велике напоре да се дође до заједничког рјешења.

"Не желим да будем песимиста али и немам никакве радосне вијести да су се ставови условно речено хрватског и бошњачког блока приближили", рекао је Радончић.

Он је казао да је ситуација у Федерацији БиХ превише компликована и да не треба бити велики ентузијаста да се, како је навео, тако велике, тешке теме које трају десетак година могу завршити на неколико састанка.

Важним је оцијенио то да лидери СДА и ХДЗ БиХ, Бакир Изетбеговић и Драган Човић, улажу, као каже, максималне напоре да до компромиса дође, али је, истакао је, тај компромис још далеко.

"Ја и даље заговарам индиректан начин избора чланова Председништва БИХ, да се то ради у Парламенту БиХ не би било пливајућих нити дистрикта, нити кантона, избјегли би смо алузије на трећи ентитет. Преговори још трају и треба навијати да они успију", рекао је Радончић, пренијела је сарајевска Н1 тв.

Изетбеговић и Човић данас нису давали изјаве за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана