Радончић информисао чланове Савјета министара o неопозивој оставци

Срна
Радончић информисао чланове Савјета министара o неопозивој оставци

САРАЈЕВО - Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић информисао је на данашњој сједници чланове Савјета министара да подноси неопозиву оставку на то мјесто.

“Чланови Савјета министара изразили су жаљење због његове одлуке, истичући да је као министар веома успјешно обављао свој посао и успоставио коректну и професионалну сарадњу”, саопштено је из Савјета министара.

Савјет министара усвојио је данас информацију Дирекције за европске интеграције о одржавању четвртог састанка Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ, који ће бити одржан 11. јуна у Мостару.

У саопштењу је наведено и да је усвојен документ за расправу за четврти састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ, на којем би требало бити разговарано, између осталог, о спровођењу Споразума о стабилизацији и придруживању, унапређењу билатералних трговинских односа у секторима пољопривреде и рибарства, пољопривреди и руралном развоју, као и о фитосанитарним, ветеринарским и питањима безбједности хране.

На данашњој сједници Савјета министара дата је и сагласност на састав делегације БиХ за овај састанак, те да предсједавајући делегације БиХ Душан Нешковић из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара буде на располагању медијима током овог састанка.

Савјет министара усвојио је данас и информацију Министарства цивилних послова у Савјету министара о истеку мандата чланова у Управном одбору Регионалне канцеларије за сарадњу младих /Рико/.

Као представник Савјета министара за члана Управног одбора Регионалне канцеларије за сарадњу младих именован је Давор Бошњак из кабинета министра цивилних послова, наведено је у саопштењу.

Беванда: Радончић квалитетно и храбро радио свој посао

Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда рекао је да је министар безбједности Фахрудин Радончић на данашњој сједници обавијестио Савјет министара да је поднио неопозиву оставку, истакавши да је он један од ријетких људи који се држао принципа.
“Рекао сам и на сједници да ми је жао јер је био један од ријетких људи који су се држали принципа. Често је гласао и против мене, али мислим да смо ту имали неки џентлменски однос”, рекао је Беванда новинарима у Сарајеву након данашње сједнице Савјета министара.

Он сматра да ће се осјетити Радончићев одлазак. “Не желим да то буде тако, али господин Радончић је изузетно квалитетно и храбро радио свој посао”, оцијенио је Беванда.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана